Porcusori de guinea: ingrijiri speciale pentru femelele gestante

Porcusori de guinea: ingrijiri speciale pentru femelele gestante

Cateodata,spre supriza noastra ,putem descoperi ca porcusorul nostru de guinea este gestant.

Exista cazuri in care porcusorul deja este gestant cand il aducem acasa ,deci indoielilor despre ingrijirea porcusorilor de guinea li se alatura ale noi intrebari referitoare la ingrijirile speciale pe durata gestatiei.

In primul rand trebuie sa ne relaxam.

Porcusorii de guinea nu necesita multe ingrijiri speciale pe durata gestatiei ,la fel si puii ,nu au nevoie de prea multa atentie din partea noastra.

1. Vitamina C

Primul lucru si cel mai important este aportul de vitamina C. Cum porcusorii de guinea in general au o carenta de vitamina C, este important ca in perioada sarcinii sa nu aiba nici un deficit. Astfel ii vom da porcusorului de guinea o doza zilnica in plus, oferindu-i ardei rosu si verde, mandarine , portocale , spanac.. Putem sa ii dam in fiecare zi ceva nou,astfel va avea o dieta variata.

2.Patrunjelul

Un alt aliment important despre care trebuie sa stiti, este patrunjelul.Acesta este INTERZIS femelelor gestante sau care alapteaza ,deoarece produce avorturi sau inceteaza secretia de lapte. Aceasta planta nu este recomandata in general porcusorilor de guinea datorita efectului sau diuretic ,duce la deshidratare si este toxica in cantitati mari.

3.Baia

Este important de asemenea sa nu ne jucam cu porcusorul de guinea prea mult daca este intr-un stadiu avansat al gestatiei si sa evitam baile pentru a nu-l stresa.

Ingrijirea puilor

In ceea ce priveste puii,nu trebuie sa ne preocupam prea mult.Este suficient sa ii lasam in grija mamei iar din ziua a doua sau a treia sa le punem in cusca fan,fructe si legume pentru a putea manca mancare solida ,deoarece alimentul pentru porcusori de guinea este prea tare pentru ei.

Speram ca aceste sfaturi va vor ajuta in ingirjirea noii mamici.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *