Porcusorii de guinea por fi prieteni cu iepurasi pitici?

Porcusorii de guinea por fi prieteni cu iepurasi pitici?

Un porcusor de guinea si un iepure pitic pot fi prieteni ideali

Pentru ca acest lucru sa fie posibil,trebuie sa tinem cont de caracterele lor si sa fim foarte atenti la acest lucru in perioada de dresaj. Iepurele este teritorial prin natura sa,iar porcusorul de guinea tinde sa fie mai docil ,acest lucru constituind un motiv in plus pentru care pot deveni buni amici. Este recomandat sa ii crestem impreuna de mici ,la inceput in aceasi cusca dar despartiti de un gard, iar mai apoi ,dupa ce s-au obisnuit unul cu celalalt putem sa ii lasam sa interactueze sau sa ne jucam cu amandoi in acelasi timp.

Daca decidem sa aducem un porcusor de guinea acasa cand deja avem un iepure pitic, cel mai bine ar fi sa castram iepurele initial pentr a evita comportamentul teritorial ,iar mai apoi sa le facem cunostinta asa cum am explicat mai sus.

Acest proces poate fi destul de lung ,sfatul nostru este sa aveti rabdare caci fructul eforturilor se va vedea curand, cand ii veti surprinde jucandu-se impreuna sau curatandu-se unul pe celalalt.Este important sa mentionam ca trebuiesc dresati sa manance fiecare din bolul lui ,deoarece au nevoi alimentare diferite .

Porcusorul de guinea are nevoie de o hrana imbogatita cu vitamina C.

Porcusorii de guinea nu pot sintetiza aceasta vitamina,de aceea este foarte important ca alimentatia lor sa contina doze mai mari decat hrana de iepure pitic .Este gresit sa ii hraniti pe amandoi cu aceeasi hrana,deoarece iepurele pitic nu are nevoie de vitamina C.

Este posibil sa aveti animale din doua rase diferite atata timp cat aveti grija cu dresajul si alimentatia ,si va inarmati cu multa iubire si rabdare.

 

Va invitam sa incercati si sa impartasiti cu noi experientele si fotografiile voastre !!!

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *