Porcusorii de guinea si alimentatia lor I

Porcusorii de guinea si alimentatia lor I

Pentru a ne putea bucura de un porcusor de guinea sanatos ,trebuie sa tinem cont de 3 aspecte. In primul rand trebuie sa aiba fan de calitate toata ziua , in al doilea rand o buna hrana imbogatita cu vitamina C ,iar in al treilea rand un aport extra de vitamina C cu ajutorul fructelor si legumelor proaspete.

Apa este importanta pentru sanatatea sa ?

Un alt factor important de luat in seama pe langa alimentatia solida,este apa. Este ideal ca aceasta sa fie mineralizata si cu un continut scazut de sodiu ,deoarece porcusorii de guinea pot avea pietre la rinichi .

Exista alimente care pot afecta sanatatea porcusorului de guinea si de aceea trebuie sa le acordam atentie speciala.

Intre acestea vom numi patrunjelul . Chiar daca este bogat in vitamina A si ajuta la formarea oaselor, este foarte diuretic si poate duce la deshidratare. De asemenea in femelele gestante poate produce abvort sau intreruperea productiei de lapte . Nu i se poate da porcusorului decat un fir la doua saptamani.

Ce ii putem da porcusorului de guinea?

Lucerna este recomandata pentru femelele gestante, pui si adulti cu probleme alimentare.Aceasta planta este foarte bogata in calciu,insa un abuz poate produce pietre la vezica .
Vom evita cu strictete alimentele precum carnea,ouale si derivate ,produsele lactate si derivate,ciocolata,ciuperci,cartofi,ceapa,usturoi,varza,conserve,produse congelate ,deoarece le provoaca diaree si gaze. De asemenea nu le putem da porcusorilor sub nici o forma avocado,deoarece este toxic pentru marea majoritate a animalelor.
Salata iceberg nu este recomandata ,deoarece nu aporta aproape nici un nutrient iar continutul sau bogat in apa poate produce diaree.

Multe persoane ii dau porcusorului de guinea o bucata de paine uscata,crezand ca ajuta la uzarea dintilor . Acesta este insa un mit ,deoarece painea in contact cu saliva se inmoaie.In schimb,daca doriti ii puteti da din cand in cand,dar aveti grija sa fie paine fara sare.

In urmatorul articol vom vorbi despre alimentele pe care i le putem da in fiecare zi,de doua ori pe saptamana, saptamanal sau ocazional.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *