Porcusorul de guinea si o buna hrana

Porcusorul de guinea si o buna hrana
Deja ne este clar de ceea ce are nevoie pentru a creste sanatos ,aportul zilnic extra de vitamina C plus alte vitamine si minerale.

Trebuie sa ne amintim ca toate aceste vitamine pentru a fi absorbite corect ,porcusorul de guinea trebuie sa se bucure de cel putin 2 ore pe zi de soare si umbra (niciodata doar soare,deoarece poate suferi un soc termic ).

Dar sa revenim la alimentatie .

Este foarte important ca printre ingredientele din hrana pentru porcusorii de guinea sa nu apara nici un derivat al carnii sau al pestelui. Hrana pelet trebuie sa contina cereale si verdeturi ,si sa aiba o consistenta solida. Daca acest pelet se sfarama in mana ,inseamna ca nu este bun si trebuie sa renuntam la el.

Hrana pentru porcusori de guinea Cunipic este imbogatita de trei ori cu vitamina C ,cu o proportie de 100mg / Kg. Aceasta vitamina in nici un caz nu ii poate dauna,dar lipsa ei poate cauza grave probleme.

In plus,aceasta hrana este complementata de granule de lucerna deshidratata si fulgi de porumb si alte cereale.

Este importatnt ca in hrana porcusorilor de guinea fibra sa nu fie niciodata mai putin de 20% aproximativ.Fibra este foarte importanta in functionarea corecta a sistemului digestiv.In mod contrar,grasimile trebuie sa apara in mici cantitati, ideal ar fi sub 2,5% sau 3%.

Putem sa ii oferim mereu aceasta hrana porcusorului de guinea,dar sa nu uitam de importanta fanului in uzarea corecta a dintilor.

Portia zilnica recomandata ar trebui sa fie cel putin :

-daca porcusorul are mai putin de 300g : 20g de hrana

-daca porcusorul are intre 300g si 450g : 30g de hrana

-daca porcusorul are intre 450g si 600g : 45g de hrana

-daca porcusorul cantareste mai mult de 600g :55 gde hrana

 

Va recomandam sa nu ii umpleti din nou bolul pana nu a terminat de mancat toate ingredientele.

 

Cu acesre sfaturi plus un supliment de fructe si legume vom avea un porcusor de guinea sanatos si fericit pentru mult tomp !

Puteti gasi mai multe informatii despre hrana Cunipic pentru porcusori de guinea accesand urmatorul link : Hrana Cunipic pentru porcusori de guinea.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *